En dag om mat blir det på vårens första Öppen dörr i Kräcklingegården 18 mars kl 14. Då kommer måltidsprofessorn Agneta Yngve att berätta om bär frukt och grönsaker som skafferiets guld och en del av vårt kulturarv. Agneta har anknytning till bygden. Hennes morfar Valfrid Erlandsson föddes i stugan vid Höjadammen, ett hus som hon nu hyr som sommarbostad. Morfars far och morfars farfar arbetade också på Höjens gård. Agneta växte upp i Kumla och hette då Waldemarsson i efternamn.
Västernärkes egen mästerkock Rebecca Andersson dyker också upp för att prata mat. Rebecca är välkänd från TV 4-programmet ”Sveriges mästerkock”, där vi i vinter kunnat följa hennes vedermödor vid grytorna för att blidka den stränga matjuryn med celebre mästerkocken själv, Leif Mannerström, i spetsen.
Kaffe med hembakat. Fri entré för medlemmar, övriga 50 kr. Välkomna till en trevlig och läcker söndagseftermiddag! Arrangör är Kräcklingbygdens vänner i samarbete med Lekebergs Sparbank.